Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΛΕΛΙΑ ΧΑΡΙΣΗ-ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΙΝΗΣΗΣ MUST


Για 5 ημέρες, από 22 έως 26 Μαΐου βρέθηκε η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ), στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος «Κίνηση Μαστ, για τον καρκίνο του Μαστού» όπου 250 γυναίκες είχαν την ευκαιρία να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο.

Η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας πραγματοποίησε τις μαστογραφίες στην πλατεία Αριστοτέλους από 22 έως 24 Μαΐου και στην πλατεία Μικρασιατικού & Θρακικού Πολιτισμού στις 25 και 26 Μαΐου 2017.

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί για το 2017 τον τελευταίο σταθμό της μεγάλης εκστρατείας ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, που πραγματοποιήθηκε σε 18 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας την περίοδο 2016 – 2017 με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την ευγενική χορηγία της ELPEN, για την οποία αποτελεί μια δράση ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς, καθώς δεν παράγει, ούτε εμπορεύεται ογκολογικά φάρμακα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κίνηση Μαστ» πραγματοποιήθηκαν πάνω από 2.500 δωρεάν μαστογραφίες, σε άνεργες και ανασφάλιστες γυναίκες άνω των 40 ετών, με αδυναμία πρόσβασης σε μαστογραφικό έλεγχο. Έτσι επιτεύχθηκε ο αρχικός στόχος του προγράμματος ώστε κάθε γυναίκα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να ενημερωθεί, να προλάβει και να θεραπευτεί από τον καρκίνο του μαστού.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος με την παρουσία του τοπικού ιατροφαρμακευτικού κόσμου και της Πολιτείας στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 26 Μαΐου, παρευρέθηκαν ως ομιλητές οι κ.κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, Πρόεδρος ΕΑΕ, Διευθυντής Κλινικής Μαστού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΕΔΔΥΠΠΥ και Β. Πενταφράγκας, Υπεύθυνος Εταιρικών Υποθέσεων της ELPEN και Εντεταλμένος Σύμβουλος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Ο κ. Φιλόπουλος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης σημείωσε ότι «η "Κίνηση μαστ" αποτελεί μία παρέμβαση που όχι μόνο στοχεύει στον προληπτικό έλεγχο των γυναικών, αλλά βοηθά στο να αναδειχθούν οι δυνατότητες που έχουν να φροντίζουν τον εαυτό τους σωστά και τους δίνει το έναυσμα να κινητοποιηθούν και να αγωνιστούν ώστε να μπορέσουν να ζήσουν χωρίς τον φόβο του καρκίνου του μαστού. Δίνει, επίσης, μία πιο ουσιαστική βοήθεια στις γυναίκες των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μας, αλλά και σ' εκείνες που ενώ ζουν στις μεγάλες πόλεις, είτε από άγνοια, είτε από φόβο ή προκατάληψη φοβούνται να επισκεφθούν ένα διαγνωστικό κέντρο και αμελούν τον εαυτό τους. Ο κινητός μαστογράφος είναι το καλύτερο αντίδοτο γι΄αυτές τις περιπτώσεις. Όλοι όσοι εμπλέκονται στην "Κίνηση Μάστ" νοιώθουν υπερήφανοι για το έργο που προσφέρουν».

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ, κ. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου επεσήμανε ότι «η «Κίνηση μαστ» αποτελεί μια δυνατή σύμπραξη για την καλύτερη προαγωγή της δημόσιας υγείας, εστιάζοντας στη δυνατότητα της πρόληψης στις γυναίκες κυρίως απομακρυσμένων περιοχών. Η σπουδαιότητα της Πρόληψης θα συνεχίζεται και θα εντείνεται παρά  τις οικονομικές δυσχέρειες όσο υπάρχουν φορείς που θα θεωρούν υποχρέωσή τους να προστατεύουν τους πολίτες. Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας που ολοκληρώθηκε μια ενέργεια προσφοράς με χαρακτηριστικά κοινωνικής αλληλεγγύης και επιστημονικής εγκυρότητας».

Ο Γενικός Διευθυντής του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων κ. Παπασπυρόπουλος εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο κ. Πατούλη ανέφερε ότι «Η φιλοσοφία του Δικτύου βασίζεται στην πρόληψη με προγράμματα και εκστρατείες που ακολουθούν τα πρωτόκολλα του Π.Ο.Υ. Η διατήρηση της καλής υγείας των τοπικών κοινωνιών και ιδιαίτερα των απομακρυσμένων αποτελούν για το Δίκτυο προτεραιότητα».

Ο κ. Β. Πενταφράγκας αναφέρθηκε στη σημαντική αυτή κοινωνική δράση, σημειώνοντας ότι «η «Κίνηση “μαστ” για τον καρκίνο του μαστού» υιοθετήθηκε από την ELPEN για να σηματοδοτήσει τη συμπλήρωση των 50 χρόνων διαρκούς δραστηριοποίησής της στην παραγωγή φαρμάκων και την έρευνα καινοτόμων θεραπειών. Συνειδητά ενώσαμε τις δυνάμεις μας με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, την ΚΕΔΕ και το ΕΔΔΥΠΠΥ, με στόχο να ανατρέψουμε το χειρότερο ίσως πρόσωπο της οικονομικής κρίσης, αυτό της αδυναμίας των οικονομικά ευάλωτων πολιτών για πρόσβαση σε υπηρεσίες πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης».

Παράλληλα, προσέθεσε «Oι ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες των τελευταίων χρόνων όχι μόνο δεν εξασθένησαν, αλλά ισχυροποίησαν το κίνητρο της ELPEN να προσφέρει στην κοινωνία. Για εμάς το επιχειρείν δεν σχετίζεται μόνο με την επίτευξη οικονομικών αποτελεσμάτων αλλά και με την επίτευξη κοινωνικής ευημερίας. Αποτελεί και δική μας ευθύνη να μείνει όρθια η κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, επιμένουμε να διατηρούμε την παραγωγική μας βάση στην Ελλάδα, στηρίζοντας την κοινωνία και εκπροσωπώντας το Ελληνικό Φάρμακο σε 60 χώρες σε όλο τον κόσμο».

Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι εφικτή με τρεις (3) τρόπους, την αυτοεξέταση, την κλινική εξέταση από τον γιατρό και τη μαστογραφία που αποτελεί την πιο συχνή εξέταση καθώς η διαγνωστική ικανότητα της είναι πολύ σημαντική.

Τα τελευταία χρόνια η πρόγνωση των γυναικών με καρκίνο του μαστού φαίνεται να έχει βελτιωθεί σημαντικά, καθώς ο αριθμός των ασθενών που θεωρείται ότι έχουν ιαθεί αυξάνει συνεχώς, ενώ τόσο η επιβίωση όσο και η ποιότητα ζωής όλων όσων έχουν ασθενήσει έχουν βελτιωθεί σημαντικά.

Σημαντικός παράγοντας θεραπείας αποτελεί το γεγονός ότι όλο και περισσότερες γυναίκες υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα ο καρκίνος να ανακαλύπτεται σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν σε ίαση.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δελτίο Τύπου - Παρουσίαση βιβλίου-«Μετανάστης η ελπίδα» Τρίτη 10 Οκτώβρη στις 19:00 στον ΙΑΝΟ ( ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 7) Θεσσαλονίκη

«Μετανάστης η ελπίδα »: η  νέα ποιητική συλλογή της Κλέλιας Χαρίση απο τις Εκδόσεις Οστρια, Την Τρίτη 10 Οκτώβρη στις 19:00 στον ΙΑΝΟ ( ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 7) Θεσσαλονίκη


Μετά την πρώτη της ποιητική συλλογή "Στέγη Αναζητήσεων", Η Κλέλια Χαρίση παρουσιάζει τη νέα της πνευματική δημιουργία με τίτλο" Μετανάστης η ελπίδα" από τις εκδόσεις Οστρια μέσα από δύο ενότητες,
Τους " ποιητικούς στοχασμούς" και τα "ερωτικά" με την μεγάλη Ελληνίδα ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ να προλογίζει : "Το κύριο χαρακτηριστικό της ποίησης της Κλέλιας Χαρίση είναι η κυρίαρχη παρουσία της σκέψης.
Πάντα μια από τις έμμονες ιδέες μου ήταν η συνύπαρξη σκέψης και ποίησης χωρίς η μια να χάνει σε βάρος της ´αλλης.
Ανάμεσα στον μύθο της αλήθειας και στην αλήθεια του μύθου, κινείται η ποίηση της Κλέλιας Χαρίση και η πολυδαίδαλη ποιητική της γλώσσα ρίχνει περισσότερο φως στον Ορίζοντα της Ποίησης."
           (Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ)
Τρίτη 10 Οκτώβρη, στις 19:00 , στον Ιανό ( Αρισ…

Η Συγγραφέας Κλέλια Χαρίση

Η Κλέλια Χαρίση γεννήθηκε στην Ιταλία και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.  Σπούδασε Οικονομικά στη Φερράρα Ιταλίας και Ειδική Φυσική Αγωγή στο   Α.Π.Θ . Ξεκίνησε τη καριέρα της στη δημοσιογραφία το 2007 ως κεντρική παρουσιάστρια της εκπομπής ‘’Αποστολή’’ στην ΕΡΤ3  (https://www.youtube.com/watch?v=my56jC_Am9U ) .  Ακολούθησαν σημαντικές συνεργασίες με την ΕΡΤ3 όπως το τηλεπαιχνίδι γνώσεων που παρουσίασε ’’ ΘΕΣτηΝΙΚΗ’’ (2013) (https://www.youtube.com/watch?v=ZgS8-lNQwYQ)  και ο ‘’Ποδηλάτης του κόσμου’’ (2016), (  https://youtu.be/LGhUFgupWdo) , (http://webtv.ert.gr/ert3/13noe2016-o-podilatis-tou-kosmou/) Εξίσου σημαντική ήταν και η συνεργασία της με την τηλεόραση του ΑΛΦΑ  ως Διευθύντρια και Πρόεδρος του Ραδιοφωνικού σταθμού  Παλμού 96,5 Θεσσαλονίκης (https://www.youtube.com/watch?v=3iuXhF4PHmY)  και του τηλεοπτικού Channel 9 (https://www.youtube.com/watch?v=EoTA4wokzAA)   αλλά και η συμμετοχή της στην εκπομπή’’ Πρωινή Ενημέρωση’’ με τον Σπύρο Χαριτάτο. Παράλληλα αρθρογράφησε σε σημαντικέ…

«Μετανάστης η Ελπίδα», η νέα ποιητική συλλογή της Κλέλιας Χαρίση

Μετανάστης η Ελπίδα Η έκδοση περιλαμβάνει ψηφιακό δίσκοΣυγγραφέας: Χαρίση Kλέλια Εκδότης: Όστρια Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο Γλώσσα Γραφής: Ελληνικά Έτος Έκδοσης: 2016
σύνοψη Σύνοψη του βιβλίου "Μετανάστης η Ελπίδα" "Μη μ' αφήνεις, τώρα σε χρειάζομαι!
Να μου θυμίζεις πως Γη και Θάλασσα
είναι τα μισά του ευατού μου
που νιώθω ότι χάνω...
κάπου εκεί ψηλά στον Όλυμπο,
κάπου εκεί χαμηλά
στο Αιγαίο." ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ Η ΕΛΠΙΔΑ | Βιβλία Public - public - cyprus