Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Μετανάστης η ελπίδα» η ποιητική συλλογή της Κλέλιας Χαρίση



Μία βραδιά όπου οι τέχνες και η παράδοση κάθισαν δίπλα στο λόγο..εκτονώνοντας σε καταιγίδα την πιο βαθιά επιθυμία του ανθρώπου …την ανάγκη για επικοινωνία.
Κάπως έτσι, την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής  Β. και Μ. Θεοχαράκη, η νέα ποιητική συλλογή <<ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ Η ΕΛΠΙΔΑ>> της Κλέλιας Χαρίση από τις Εκδόσεις Όστρια , πήρε την σκυτάλη από την προηγούμενη της δουλειά <<ΣΤΕΓΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ>> σε μία πρωτότυπη παρουσίαση η οποία συνδύασε  σε μορφή παράστασης τον εξαιρετικό πρόλογο  της μεγάλης Ελληνίδας ποιήτριας Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ, με τις ομιλίες του προέδρου της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Κώστα Καρούσου, του ποιητή και μαθητή  του Γιάννη Ρίτσου Γαβριήλ Ιστικόπουλου, τις ξεχωριστές απαγγελίες του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη Αλμπέρτο Εσκενάζυ, του ποιητή Ηλία Παπακωνσταντίνου αλλά και τις απρόοπτες ενδιάμεσες μουσικές εναλλαγές  που χάρισαν με τις εκπληκτικές ερμηνείες ,των μελοποιημένων της στίχων  η Τζώρτζια Κεφαλά (ΜΠΛΕ) και η Κρινιώ Νικολάου. Ιδιαίτερο τόνο έδωσε στην εκδήλωση η θεατρική απόδοση του ποιήματος <<ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ>>  της Κλέλιας Χαρίση από την ερμηνεύτρια  Σοφία Ανδριανού σε απαγγελία του Δημήτρη Ασημάκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εμβληματικός πίνακας ζωγραφικής του Νεκτάριου Αποσπόρη ο οποίος κοσμούσε την αίθουσα αποτελεί και το εξώφυλλο του βιβλίου.
Η παρουσίαση του βιβλίου ολοκληρώθηκε επί σκηνής με την Κλέλια Χαρίση να απαγγέλει συνοδευόμενη από τον διεθνούς φήμης  σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη και επισφραγίστηκε με το θερμό χειροκρότημα του κοινού.
















Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους γνωστοί από τον χώρο της καλλιτεχνικής, επιχειρηματικής και πολιτικής σκηνής, όπως ο Γιώργος Χατζηνάσιος,  o Λάκης Παπαδόπουλος, ,o Σίμος Κεδίκογλου,  o Φώτης Κουβέλης, o Βασίλης Καπερνάρος, ο Γιώργος Τσαβλίρης η Ειρήνη Νταϊφά, ο Σπύρος Γιατράς, η  Πένυ Ξενάκη, , ο Νίκος Νικολόπουλος ,ο  Γιάννης Ντάσκας, ο   Πάνος Αγγελόπουλος και πολλοί άλλοι.
Ο στόχος  και το όραμα της ποιήτριας Κλέλιας Χαρίση να προσθέσει ένα άρωμα  Ελλάδας στην τέχνη της, συνδυάστηκε με το μοίρασμα  κλώνων ελιάς  από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Σύλλογο <<ΗΓΕΧΟΡΟΣ>> στους καλεσμένους.
<<Αφιερωμένο σε όσους μεταναστεύουν από την Νιότη στην Εμπειρία , ….μοιράζοντας ένα κομμάτι ελπίδας, σε όλους εκείνους που ψάχνουν να βρουν τη δική τους Ιθάκη>> ΚΛΕΛΙΑ ΧΑΡΙΣΗ Η ποιητική συλλογή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια και διανέμεται στα καταστήματα Public.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δελτίο Τύπου - Παρουσίαση βιβλίου-«Μετανάστης η ελπίδα» Τρίτη 10 Οκτώβρη στις 19:00 στον ΙΑΝΟ ( ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 7) Θεσσαλονίκη

«Μετανάστης η ελπίδα »: η  νέα ποιητική συλλογή της Κλέλιας Χαρίση απο τις Εκδόσεις Οστρια, Την Τρίτη 10 Οκτώβρη στις 19:00 στον ΙΑΝΟ ( ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 7) Θεσσαλονίκη Μετά την πρώτη της ποιητική συλλογή "Στέγη Αναζητήσεων", Η Κλέλια Χαρίση παρουσιάζει τη νέα της πνευματική δημιουργία με τίτλο" Μετανάστης η ελπίδα" από τις εκδόσεις Οστρια μέσα από δύο ενότητες, Τους " ποιητικούς στοχασμούς" και τα "ερωτικά" με την μεγάλη Ελληνίδα ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ να προλογίζει : "Το κύριο χαρακτηριστικό της ποίησης της Κλέλιας Χαρίση είναι η κυρίαρχη παρουσία της σκέψης. Πάντα μια από τις έμμονες ιδέες μου ήταν η συνύπαρξη σκέψης και ποίησης χωρίς η μια να χάνει σε βάρος της ´αλλης. Ανάμεσα στον μύθο της αλήθειας και στην αλήθεια του μύθου, κινείται η ποίηση της Κλέλιας Χαρίση και η πολυδαίδαλη ποιητική της γλώσσα ρίχνει περισσότερο φως στον Ορίζοντα της Ποίησης."            (Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ) Τρίτη 10

Η Συγγραφέας Κλέλια Χαρίση

Η Κλέλια Χαρίση γεννήθηκε στην Ιταλία και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.  Σπούδασε Οικονομικά στη Φερράρα Ιταλίας και Ειδική Φυσική Αγωγή στο   Α.Π.Θ . Ξεκίνησε τη καριέρα της στη δημοσιογραφία το 2007 ως κεντρική παρουσιάστρια της εκπομπής ‘’Αποστολή’’ στην ΕΡΤ3  (https://www.youtube.com/watch?v=my56jC_Am9U ) .  Ακολούθησαν σημαντικές συνεργασίες με την ΕΡΤ3 όπως το τηλεπαιχνίδι γνώσεων που παρουσίασε ’’ ΘΕΣτηΝΙΚΗ’’ (2013) ( https://www.youtube.com/watch?v=ZgS8-lNQwYQ )  και ο ‘’Ποδηλάτης του κόσμου’’ (2016), (   https://youtu.be/LGhUFgupWdo ) , ( http://webtv.ert.gr/ert3/13noe2016-o-podilatis-tou-kosmou/ ) Εξίσου σημαντική ήταν και η συνεργασία της με την τηλεόραση του ΑΛΦΑ  ως Διευθύντρια και Πρόεδρος του Ραδιοφωνικού σταθμού  Παλμού 96,5 Θεσσαλονίκης ( https://www.youtube.com/watch?v=3iuXhF4PHmY )  και του τηλεοπτικού Channel 9 ( https://www.youtube.com/watch?v=EoTA4wokzAA )   αλλά και η συμμετοχή της στην εκπομπή’’ Πρωινή Ενημέρωση’’ με τον Σπύρο Χαριτάτο. Παράλληλα αρθρο

Κίνηση "μαστ..." για τον καρκίνο του μαστού. Η Κλέλια Χαρίση στη Θεσσαλία Τηλεόραση